Home staging – tajemství rychlejšího a výnosnějšího prodeje nemovitosti


Home staging – tajemství rychlejšího a výnosnějšího prodeje nemovitosti

V dnešním světě realit, kde se konkurence neustále zvyšuje, je důležité najít způsob, jak svou nemovitost co nejlépe prezentovat. Home staging, což je metoda přípravy nemovitosti před jejím prodejem, se už dávno stal klíčovým nástrojem pro zvýšení její atraktivity a hodnoty na trhu. Tento koncept, který k nám přišel ze Spojených států, získává na popularitě i v České republice. Cílem home stagingu je vytvořit prostor, ve kterém si potenciální kupci snadno představí svůj budoucí domov. Přečtěte si můj článek a zjistěte, jak může home staging přispět k úspěšnému prodeji vaší nemovitosti.

Původ a účel home stagingu

Koncept home stagingu vznikl v 70. letech v USA díky Barb Schwarz, interiérové designérce. Její myšlenka byla jednoduchá: správně upravený interiér dokáže ovlivnit dojem potenciálního kupce. Dnes je hlavním cílem home stagingu vytvoření vizuálně přitažlivého prostoru, který osloví široké spektrum zájemců a pomůže rychleji uzavřít obchod za lepší cenu.

Jak funguje home staging?

Proces home stagingu začíná pečlivým zhodnocením vašeho bytu nebo domu odborníkem známým jako home stager. Ten posoudí současný stav nemovitosti a doporučí úpravy – od přeuspořádání nábytku po drobné opravy. Cílem těchto změn je zdůraznit přednosti prostoru a zamaskovat případné nedostatky tak, aby se kupci cítili jako doma.

Praktické tipy pro vlastní home staging

I když se rozhodnete nevyužít služeb profesionála, existuje několik kroků, které můžete provést sami:

  • Odstraňte osobní věci: Minimalizace osobních předmětů pomůže kupcům lépe se orientovat v prostoru.
  • Dbejte na úklid: Čistota je klíčová – ujistěte se, že je vše uklizeno a opraveno.
  • Kvalitní osvětlení: Otevřete okna a zajistěte dostatek světla pro příjemnou atmosféru.
  • Neutrální barvy: Pokud máte výrazné barvy na zdech, zvažte jejich přemalování na neutrální tóny.
  • Příjemná atmosféra: Přidejte dekorativní prvky jako květiny nebo polštáře pro útulnější vzhled.

Závěr

Home staging může být mocným nástrojem ve vašem arzenálu k dosažení rychlejšího a úspěšnějšího prodeje vaší nemovitosti. I malé úpravy mohou mít velký dopad na to, jak bude váš dům nebo byt vnímán potencionálními kupci. Pokud potřebujete poradit nebo chcete diskutovat o konkrétních krocích týkajících se prodeje vaší nemovitosti, neváhejte se mnou spojit prostřednictvím kontaktů na mém webu.

Honza Jelínek
Autor: Honza Jelínek

Práci realitního makléře se snažím vždy dělat na 100%. Standardem mých služeb je využívání dostupných moderních technologií. Spolupracuji s profesionály ve svém oboru, vše s jasným cílem. Prodat vaši nemovitost, jako by byla moje vlastní. Tedy za co nejvíce, v reálném čase a především bezpečně.

Specializuji se na města Polička, Litomyšl, Svitavy a jejich okolí.  Jedná se o lokality, které dobře znám, kde žiji, nebo jsem prožil kus svého života a stále se do těchto lokalit díky své profesi a přátelům vracím.

V oboru týkající se nemovitostí se pohybuji od roku 2006. Nejprve jako součást projekční a stavební kanceláře působící po celém Pardubickém kraji jako projektový manažer, jehož součástí byly občas i realitní služby, které se postupně staly náplní mého profesního života na 100%.

Jsem součástí komunity nezávislých a profesionálních realitních makléřů. Mohu tak investovat do svých klientů veškerou svou pozornost a investovat tak mnohem více financí do marketingu nemovitostí.

Záleží mi na odvedení špičkové práce a na spokojenosti klienta. Dbám na svém dobrém jménu a pověsti. 

Pokud Vás cokoliv dalšího zajímá, neváhejte mě kontaktovat. Rád se s Vámi sejdu u kávy.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru aktuálních nabízených nemovitostí

Aktuální nabídka nemovitostí a důležité informace e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů